6de leerjaar@kunst

 

Vrijdag 1 april 2011 – 6de leerjaar@kunst

 

 

Na maanden tekenen, schilderen, boetseren, lijstjes maken, typen, taken verdelen ….  Was het eindelijk tijd voor onze ‘grote dag’. 

 

De laatste weken was alles in een stroomversnelling gekomen, want 1 april kwam dichterbij. De kunstwerken waren ondertussen af, maar er moest nog heel wat gebeuren:

-          Affiches afwerken

-          Kunstwerken oplijsten

-          Kunstwerken van kaders en namen voorzien

-          Wafels, koekjes, snoepsatés, ijsjes en limonade maken

-          Taken verdelen

-          Promotie maken

-          Oefenen voor de veiling

-         

           

14.45u:  Eindelijk stond alles klaar.  De klassen van de lagere school kwamen al een kijkje nemen en bewonderden de kunstwerken, maar vooral de levende standbeelden.  ‘Hoe doen we die bewegen?’

 

15.00u: De eerste ouders, grootouders, nieuwsgierigen kwamen binnengewandeld. De snoepjes werden vlot verkocht en hier en daar werd een voorzichtig bod gedaan op een kunstwerk.  We liepen wat rond te draaien en hoopten dat er snel meer geboden zou worden…

 

15.45u: Goede middag beste mensen, wij gaan zo dadelijk van start met de veiling…”

De veiling ging van start en een half uurtje later was het voorbij. De tentoonstelling bracht meer dan 105 euro op en onze 18 werken op de veiling brachten samen 134 euro op! 

 

17.00u: Het lijkt wel of er niets gebeurd is.  Alles is opgeruimd en alleen wij blijven nog over.  “Het is voorbij.  Spijtig…het had nog wat langer mogen duren, we hebben hier zo lang aan gewerkt en nu is het gedaan…”

 

Aan alle mensen die ons gesteund hebben: DANK U WEL!

Aan alle kinderen van het 6de leerjaar: PROFICIAT!  Jullie hebben dit heel erg goed gedaan! 

 

 

019.JPG

 

 

Met de opbrengst van onze kunstwerken en de verkoop van snoep en drank hebben we net genoeg geld verzameld om onze extra skiles (Sneeuwklas februari 2011) te betalen en project Indonesië (met 50euro kan 1 kind een jaar lang naar school gaan) te steunen. 

 

 

 

 

***

Op vrijdag 1 april 2011 stelt het 6de leerjaar tentoon.

Affiche.jpg

De commentaren zijn gesloten.