• Wetenschapsfeest

  Op dinsdag 20 november stond er een dagje wetenschap op het programma.  We mochten naar Campus De Nayer in St.-Katelijne-Waver!

  Toen we aankwamen werden we verwelkomd met een drankje en een koffiekoekje.  Terwijl we wachtten op de andere scholen, kregen we een rondleiding om te zien wat we vandaag allemaal konden doen: 3D-fotografie en beeldherkenning op de computer, bruisballen en waterzuivering, geluidsorgel en geluidsgolven, bouwen van een spaghettibrug, vingerafdrukken onderzoeken onder een microscoop, snoepbruggen en ander vakwerk, een eigen 3D-ontwerp afdrukken met een 3D-printer en energie omvormen.

  We maakten bruisballen, 3D-foto's (waar we een speciaal brilletjes voor nodig hadden), een batterij of snoepbrug en hier en daar zagen we ook enkele prachtige landschapjes ontstaan in afgesloten potjes.  Wie wilde weten hoeveel vuil er op zijn handen zat, mocht zijn vingerafdrukken al zetten, maar pas na 2 dagen zou het resultaat zichtbaar zijn.

  's Middags kregen we soep en frietjes zodat we in de namiddag verder konden gaan met het experimenteren.

  Vlak voor we naar huis gingen, verzamelden we in de refter om de spaghettibruggen te testen.  Welke brug zou het grootste gewicht kunnen dragen?  

  We maakten een zeer mooie brug, maar spijtig genoeg kon ze maar 9 kilo dragen.  Niet getreurd, we kregen 3/4 van onze brug mee naar de klas en ze krijgt er een ereplaats.

  Omdat 1 foto meer zegt dan 1000 woorden kunnen jullie een 70-tal foto's van onze dag bekijken door op de foto hieronder te klikken.

  DSCN4940.JPG